Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Hammenhög tappade viktiga poäng

En omtalad situation i matchen.|Foto: Gerd Persson

Vad har hänt med HIF-pågarna?
Det verkar inte vara samma go i gänget som det var i mitten på vårsäsongen.

På bilden ligger Jonas Håkansson ner efter att mycket bryskt blivit kapad och sedan får han dessutom bollen stenhårt i huvudet.

Efter avblåsning och som jag såg det, med vilje. Bestraffning? Gult kort.

Det var lite smågrinigt och irriterat och kanske var det ett bevis på matchens betydelse för båda lagen. HIF som hade Blentarp en poäng framför sig hade tre poäng i sikte men fick nöja sig med en. Men det sämsta var sättet som poängtappet kom till på. Det fina spelet från i våras verkar ha hamnat i fortsatt semesterdvala.

Efter ledning med 1 – 0 i paus, mål av Jonas Håkansson, så fick gästerna sin kvittering en aning billigt i andra halvlek. Den annars så utmärkte målvakten Daniel Andersson missbedömde en frispark och hamnade lite snett i situationen och kvitteringen var ett faktum.

Det är sådant som händer även den bäste en och annan gång i karriären, men det borde inte föranleda kollektiv gamnacke på utespelarna utan enbart sporra dem än mer. Men det såg lite segt ut både här och där.

Mattias ”Olle” Olsson, en viktig kugge framåt i HIF, som varit sjuk i veckan.|Foto: Gerd Persson

Som sagt, den där glöden som det här gänget visat innan i matcher mot t.ex. Liga 06, YIF och i derbyt mot Skillinge på bortaplan, den verkar vara i falnande. Synd, därför att för inte så länge sedan kämpade ”de blå” uppe i toppskiktet och hade en del av topplagen på gaffeln efter fin-fina insatser. Nu får de först och främst inrikta sig på att slippa kvalplats för att stanna kvar i femman.

– Tyckte ändå vi kämpade på så gott vi kunde men vi är alldeles för omständiga när det kommer till avslutslägen, säger tränaren Magnus Knast.

– För vi hade flera smålägen i andra halvlek men vi är inte tillräckligt bestämda och kanske är vi för snälla på den offensiva delen av planen.

– Det är trots allt positivt med en poäng eftersom jag nog tycker att de var värda en vinst. De trillade boll bättre än vad vi gjorde. Chansmässigt var det ganska lika, men på det stora hela var dom ett bättre lag än vårt idag.

Andreas Ekstrand prövar en lobb som rensas undan innan mållinjen.|Foto: Gerd Persson

Den här serien är väldigt jämn i två skikt kan man säga. Toppen består i dagsläget av Sjöbo, Liga 06, Öja och Skillinge. Ett SIF som med sin 1 – 3 förlust i Lunnarp senast ställde till det för både sig själv och HIF. Nu tror ju såklart inte jag att Skillingespelarna tänker så mycket på hur det går för Hammenhög. Detta är mest sagt som en upplysning om hur små marginaler det är i den här serien.

För i nästa skikt har vi just Lunnarp, tre poäng bakom SIF, sedan YIF, Blentarp, Hammenhög en poäng före Lövestad som återfinns på kvalplats neråt. De båda sistnämda möts i nästa omgång borta på Lövängen och där kan man verkligen tala om fyrapoängsmatch.

Då räknar jag med att *Öja besegrar Skivarp på måndag kväll och återtar andraplatsen från Liga 06. Hur som helst så kommer det att bli en dramatisk höstsäsong i den sydöstra femman för våra lag.

Men nog måste det vara fler som är fotbollsintresserade i dessa två byar? Bra väder för sport igår – inte direkt något strandväder – 40 spänn i inträde för ett par timmars underhållning men nästan inget folk på dessa två fina idrottsplatser.

Kom igen nu!

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]