Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Förlust för IFK

sme-ifk_002

En resultatlös frispark i slutet för en kvittering.|Foto: Stefan Persson


Det ser mörkt ut för IFK Simrishamn i sexan. Fyra poäng på sex matcher är nog inte vad de hade räknat med innan serien startade. Målsättningen är att bli bättre än den åttondeplats man hamnade på förra året.

Matchen i går kväll mot Smedstorp blev ytterligare en i raden av blytunga poängtapp, med ett insläppt mål med knappa tjugo minuter kvar att spela. Dessutom efter ett lite tveksamt ingripande av målvakten Emil Svensson. Men han skulle få chans att revanchera sig.

Tränaren Daniel Gren säger: – I första halvlek tycker jag vi borde gjort åtminstone ett, kanske två mål på de klara chanser vi skapade. I andra blev det betydligt sämre från vår sida, men vi hade ytterligare ett friläge genom Viktor Nordholme som borde gett utdelning.

Det kan man bara hålla med om. Ska genast sägas här att själv såg jag bara andra halvlek och tyvärr måste jag säga att det var inget spel som imponerade. Ja, jag vet – det är ”bara” sexan men lite mer än så här kan man kräva.

Daniel Gren: – Tänk då på att vi har ett väldigt ungt lag som är under utveckling och vi spelade med en 14 och en femtonåring, plus flera spelare under tjugo år. Dessutom saknade vi tre spelare igår, Albert Bengtsson född -94, Viktor Dahlström -94 och Mattias Sonesson -92. Men som sagt, oavsett spelare så borde vi gjort ett par mål i första halvlek och då hade matchen blivit helt annorlunda.

Lite synd är det att huvudorten inom kommunen ligger och sladdar i sexan och har uppenbara problem med antalet tillgängliga spelare i truppen. Om vi leker med tanken att SOIF slår GIF med fyra mål i eftermiddag så är helt plötsligt IFK sämsta lag av de fem lag som representerar Simrishamns kommun i division sex sydöstra. Detta efter sex spelade omgångar med sexton kvar att spela. Fyra oavgjorda och två förluster och ännu ingen vinst, tyvärr.

sme-ifk_001

Målvakten, Emil Svensson, gör ett resolut ingripande efter en frispark|Foto: Stefan Persson

Nu tror jag inte att SOIF mäktar med detta, men man vet aldrig. Större under har skett. Även om St Olof krigar för att slippa kvalplats neråt, så kämpar Gröstorp för åtminstone en kvalplats uppåt. Så jag tror GIF vinner. Men tänk då på att jag är en urusel tippare.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]