Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Förlust för båda lagen i femman

De grönvita hade gått på semester


Derbymatchen i lördags mellan Skillinge och Hammenhög lovade så mycket mer att se fram emot, men där bedrog man sig. Lagen med tydligen. Själv satt jag igår på Skillinge IP och såg ett SIF göra sin sämsta hemmamatch för året, åtminstone av de matcher jag har sett.

Visserligen är det svårt att frejda sig mot den typen av mål som Ystads Henrik Nebrelius får göra i inledningen. Men om Skillingespelarna hade kommit in på plan med lite bättre inställning från början, så hade kanske inte den passningen letat sig fram till Nebrelius. Att han sedan får en volleyträff a´la Ibra, fast med vänstern och inte lika spektakulärt, det är bara till att gratulera. På den här nivån har man sett dylika skott susa upp i tallarna runt planen. För all del, även på den högsta nivån har man sett volleyskott som hamnat lite varstans. Dock inte i några tallar.

Det blev halvlekens enda mål och jag kan tänka mig att tränaren Patrik Magnusson försökte få igång Skillinge-spelarna i pausen. Men, men, men – hur garderar man sig då mot det som hände vid 0 – 2 målet redan efter två minuter i andra halvlek?

Mittbacken Jens Ask skulle spela upp bollen och precis i passningsögonblicket så studsade bollen till på något och Jens missade bollen och direkt var Robert Folbrycht där och snodde åt sig den. Sedan gjorde han det bra genom att han drog med sig några grönvita spelare åt vänster medan Nebrelius drog sig åt höger. I exakt rätt läge kom passningen och Nebrelius blev fri och tvåmålsskytt.

sif-yif_img_2332

Stefan Pettersson har precis dundrat in 1 – 2 i bortre krysset.|Foto: Stefan Persson

Hopplöst läge för Jonas Nilsson i Skillinge-målet. Alla tre baklängesmålen var av den typen att om Jonas tagit något eller några av dem så hade det varit en ren bonus. YIF var helt enkelt det bättre laget i den här matchen. Men ett litet hopp tändes när den notoriske målskytten Stefan Pettersson laddade bössan och tryckte upp bollen i högra krysset. Väldigt snyggt.

Men på något konstigt sätt kändes aldrig en kvittering riktigt nära. YIF kontrollerade skeendet på plan och med några minuter kvar släcktes definitivt hoppet. William Mårtensson kom fri och rullade enkelt in bollen vid den vänstra stolpen. Ridå ner för SIF.

Men det var något som fattades i SIF denna kväll. Visserligen kom YIF väldigt taggade till matchen och gjorde det bra, men de grön-vita kom inte upp på normal nivå. Vad sådant beror kan vara väldigt svårt att sätta fingret på, men en väldigt vanlig förekommande orsak är ofta inställningen mentalt. Man kör på med samma ”tugg” som vanligt, men ibland saknar det mer substans än kanske matchen innan.

sif-yif_img_2351

SIF satte upp Ola Wirén på slutet och kolla spänsten hos ”gamlingen”.|Foto: Stefan Persson

Själv har jag undrat hur länge SIF ska fara omkring som nykomlingar och sno åt sig poäng lite överallt och när kommer det att ta stopp. Igår gjorde det så och på något outgrundligt sätt så blev det Ystads IF som fick sluta den cirkel som började efter Skillinges senaste förlust i serien. Den var så länge sedan som den 13 april mot just YIF på bortaplan.

Tio raka utan förlust är ett mycket bra facit som nykomling. Men igår tog det slut. Nu får vi hoppas att det andra Ystadslaget får sota för det här den 27 juni. Då spelar SIF sista matchen innan uppehållet mot IFK Ystad – ett IFK som lyckades kämpa till sig en pinne i Skillinges hemmapremiär i våras.

På tre matcher mot Ystadslagen har det alltså bara blivit en poäng för SIF. Det får bli ändring på det nästa vecka.


Matchfakta:

 

De blå skjuter som juniorer

Det andra laget i kommunen, Hammenhögs IF, var i mjölkabyn Lunnarp och försökte mjölka byns stolthet på poäng. Men nix – enligt tränaren Magnus Knast så sköt HIF:arna som juniorer när lägena väl kom. Vilket de mestadels gjorde i andra halvlek. Men tydligen drack inte de blå pågarna tillräckligt med mjölk i pausen för benmusklerna var inte med dem.

Magnus säger: – Det är väldigt konstigt. Mot Skillinge i lördags sköt vi ett flertal skott med rejält tryck i när vi tryckte på som mest för en kvittering. Men då var siktet lika med noll. Alla skott gick över eller utanför. Idag träffar vi mål men då är trycket i skotten borta och blir till bakåtpassningar istället. Märkligt.

– Men vi har egentligen inget att skylla förlusten på. Bara oss själva. De var bättre än oss i första och fick målet efter en dålig rensning av oss. Men vi kom tillbaka i andra och skapade flera lägen, men det brast i avslutningarna. Tyvärr. Vi måste åtminstone kunna göra något mål på de chanserna vi skapar och då har vi en pinne med oss hem från en svår bortamatch. Nu har vi en match kvar innan semestern mot Sjöbo IF i YA-cupen, sedan får vi komma igen i augusti när serien startar igen.

Det var ju synd att båda lagen skulle åka på däng. Vi snackade också om hur ett par förluster i rad i den här jämna serien innebär att istället för och titta uppåt i tabellen så får man börja snegla neråt.

Så jämt är det bakom hittills suveräna Sjöbo IF – som dock var illa ute mot Skivarp på hemmaplan i tisdags. 0 – 1 i paus förvandlades enbart till 1 – 1 vid full tid. Det var nog en missräkning för serieledarna.


Matchfakta:

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]