Torsdag, 25 april, 2024 | Dagens namn är: Markus |

Delad pott för Skillinge mot Liga 06

Den här matchen kunde SIF vunnit med lite mer skärpa framför mål.

För det ska med en gång slås fast att Jonas Nilsson i Skillinge-målet hade en lugnare afton än kollegan i Liga-målet Henrik Hallström. Men som helhet får man säga att det trots allt slutade rättvist, om man enbart ser till spelet ute på plan. Där var det mycket kamp och en hel del felpassningar, från båda lagen.

Men som sagt, chansmässigt var det ett litet övertag för bortagänget. Redan i den 12:e minuten drog Stefan Pettersson på ett skott som tog i ribban, ett mål där och matchen hade kanske tagit en annan vändning. Istället fick Liga 06 en frispark i bra läge fem minuter senare och Christian Lydén kunde mycket behärskat dra den runt muren och in i mål.

Jag var på SIF:s förra hemmamatch mot Skivarp och där fick bortalaget göra ett så gott som identiskt mål som detta. Står muren rätt eller är den ”ihålig” eller den kanske rentav flyttar på sig? Frågor som kanske tål att tänkas på för SIF. En gång är ingen gång men två gånger är en gång för mycket.

liga-sif_img_1994

Jonas Nilsson hinner inte avvärja frisparken. Bollen är delvis skymd av domaren.|Foto: Stefan Persson

Ett par minuter senare hade Stefan Pettersson ett friläge som han borde förvaltat bättre. Den frispelningen av Markus Nilsson var värd ett bättre öde. Gör inte det enkla svårare eller snyggare än nödvändigt – mål är mål oavsett hur.

Efter detta så böljade spelet stundtals fram och tillbaka med rätt mycket kamp och dobbar före in i situationerna. Som tur var blev ingen allvarligt träffad. Däremot fick SIF undvara anfallaren Johan Jönsson redan efter en kvart. Han fick sig en ”elak” armbåge över ena ögat, ett öga som blev helt igenmurat vilket gjorde det lite väl svårt att spela ”enögd”.

En minut före paus hade SIF en nick efter hörna som räddades på mållinjen av en Liga-spelare och det ville sig inte riktigt för de gröna.

liga-sif_img_2008

Det gäller och vara på rätt plats vid rätt tillfälle - en befriande nick för Liga 06.|Foto: Stefan Persson

I andra halvlek startade Skillinge med ett rejält tryck på Ligas planhalva. Lag ”Oranje” hade svårt att frejda sig och sitt mål och följdaktligen så kom också kvitteringen i den 61:e minuten genom Stefan Pettersson.

Det var efter ett mycket fint anfall som Stefan till slut fick dit bollen. Hans åttonde i serien och ett viktigt sådant i kampen om kvalplatsen uppåt. Ni vet, italienarna brukar säga att en pinne borta och vinst hemma då är man definitivt med i racet. Så då håller det ännu för SIF i den kampen.

liga-sif_img_2026

Stefan Pettersson (nr 3) har precis lyckats få in bollen under Hallström i Liga-målet.|Foto: Stefan Persson

Med tanke på att tre startspelare saknades i Skillinge, Kristoffer Persson, Linus Voss Jensen och William Hagen-Goldsworthy, så är det trots allt starkt att få med sig en pinne hem. Ersättarna gjorde absolut inte bort sig och artonårige Timmi Paulsson fick hoppa in lite tidigare än vad som kanske var tänkt på grund av Jönssons ögonskada.

Liga 06 är det lag som ligger precis bakom Skillinge i tabellen, så att inte förlora den här bortamatchen kan visa sig vara mycket värt i slutändan. SIF har nu spelat tio matcher och 40 % av dem har slutat 1 – 1.

Gemensamt för dessa fyra matcher är att SIF har kommit i underläge i samtliga. Även i förra hemmamatchen kom man i underläge, två gånger om, men lyckades vända till seger. Det tyder på en god moral och en samling vinnarskallar som vägrar och förlora.

En sådan inställning kan bära långt och para detta med den rutin och kunnande det finns på många fötter (och händer) i detta gäng så får du en kvalplats – uppåt i systemet.

Nu väntar ett hett derby mot Hammenhög den 16 juni på hemmaplan. Ett HIF som mer eller mindre utklassade detta Liga 06 för en dryg vecka sedan, i Löderup, med klara 5 – 2. Det derbyt vill jag inte missa oavsett hur många EM-matcher det vevas på burken.

Vid en närmare koll så är det avslutningsmatcherna i grupp A kl. 20.45 som spelas den kvällen och det är ju inte den ”hetaste” gruppen av de fyra. Även om man hinner hem till dem.

Hoppas nu det strömmar till lite mer folk till detta glödheta derby så inramningen kan bli häftigare än vanligt. En uppmaning till er som är fotbollsintresserade – lämna tv-soffan och gå och se riktiga män spela fotboll – inga överdrivna filmningar och onödigt långa avbrott när stjärnspelare skriker som om benet delats i två delar.

Lite synd dock att man på den här nivån inte får se det magiska dunder-elixiret som helbrägdagör ”skadade” spelare som genom ett under – ett elixir jag alltid undrat vad det består av och var man kan få tag på det. Här hade man ju haft en chans att få reda på det.