Torsdag, 18 april, 2024 | Dagens namn är: Valdemar, Volmar |

BRÖ FF ångar på i toppen av fyran

BRÖ FF hade inga större bekymmer att avfärda Näsums IF med klara 4 – 0.

Laget bevisade än en gång att de är svåra att få hål på. Endast åtta insläppta på tio matcher är imponerande – låt oss hoppas den trenden håller i sig – och en tillfällig andra plats i tabellen. Förmodligen.

Nu väntar två bortamatcher innan spelarna får ”semester” – bottenlaget Askeröd den 14 och betydligt tuffare Eslöv den 20 juni. Full pott där och BRÖ blir att räkna med när serien åter drar i gång den 4 augusti.

Matchen i går fick en kalasstart när Fredrik Ahl redan i den sjätte minuten satte 1 – 0. Sedan ökade Jim Nylander till 2 – 0 i minut 22 och unge men mycket duktige Jacob Blixt till 3 – 0 tio minuter senare.

Matchen var så gott som klar och även om det är farligt att tänka på det viset så var den det i praktiken också. För Näsum hade inte mycket att säga till om i andra halvlek. Istället hade BRÖ ett flertal chanser att utöka ledningen.

Henrik Lundberg hade ett friläge tio minuter in i halvleken, där han bara skulle runda Näsumsmålvakten men denne störtdök och nöp bollen mitt framför fötterna på Henrik.

brant-nasum_Img_1953

Här har Jim Nylander bud på ett mål till från ett bra läge.|Foto: Gerd Persson

Jim Nylander kunde blivit tvåmålsskytt när han några minuter senare kom i ett bra högerinnerläge, så gott som fri, men fick se bollen smita förbi den vänstra stolpen. Han hade även en bra frispark åtta minuter senare men målvakten gjorde återigen en bra räddning.

Så den gode Jim kunde med lite tur kallat sig Mr. Hat-trick och dragit ifrån i skytteligan, där han nu ligger på delad första plats med Åhus Hornas Sanjin Tufek, på elva gjorda mål. Får han vara hel och frisk så finns det goda chanser att ta hem den titeln.

Även om det givetvis inte är det primära målet den här säsongen, så vill nog alla ha upp Brantevik/Rörum Österlen FF ett snäpp till i seriesystemet. Inte minst Jim Nylander och de övriga i laget, som nu ståtar med sex raka utan förlust. Den enda förlusten kom borta mot Åhus Horna den femte maj med 2 – 1.

brant-nasum_Img_1954

Jonathan Karlsens kalasträff ribba in.|Foto: Gerd Persson

Det skulle dock bli ett mål till i matchen och det var ett riktigt snyggt ett, även om alla är lika mycket värda, så är ju lite ögongodis aldrig fel.

I den 63:e minuten kom lagkapten Jonathan Karlsen ångandes på högerkanten och klappade till bollen på uppstuds – ribba in – stenhårt och helt otagbart för målvakten som inte ens hann få upp händerna helt och hållet.

brant-nasum_Img_1946

Jacob Blixt i aktion.|Foto: Gerd Persson

En spelare som jag verkligen gillar är den unge, blott sjuttonårige, Jacob Blixt. Han spelar redan så moget så man undrar bara vad månde bliva av detta.

Ett par år till och han är mogen för större uppgifter än så här – inte för att förringa div. fyra – men killens speluppfattning och kvickhet i tanken på att lösa situationer och hans touch på bollen får åtminstone mig att tänka en låång tanke över division fyra.

I matchen i går gjorde han lite som han ville med Näsums högersida och de visste aldrig riktigt vad som skulle hända. Ett pass – en dribbling och sedan ett pass – direktskarv – nä, de fick aldrig riktigt grepp på vad som skulle hända när han hade bollen. Precis som det ska vara i fotboll – oförutsägbart.