Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Ännu en hedersam förlust för IFK

Det vill sig inte för IFK Simrishamn i år. Än så länge ska tilläggas. Ny förlust igår kväll mot serieledarna efter bland annat ett oturligt självmål.

ifk-onnekop_001

IFK höll sig framme ett flertal gånger i första halvlek. Men var tyvärr lite uddlösa.|Foto: Stefan PerssonEfter sju omgångar är laget fortfarande utan vinst och ligger farligt nära det förhatliga kvalstrecket till sjuan. Men det är fortfarande 45 poäng att spela om och det finns absolut ett kunnande i laget som bara väntar på att få ett resultat med sig. Så att inte den mentala bördan blir för stor.

Förlusten i går mot Önneköp hamnar i kategorin hedersamma, men det ger inga poäng. I halvlek noterade jag att det var svårt och se vem som var serieledare på femton poäng och vilka som låg på nionde plats med fyra inspelade poäng. Men sedan kom det där oturliga självmålet tio minuter in i andra halvlek. Mittbacken Tobias Sonesson gick upp och skulle nickskarva bakåt till målvakten Niklas Garnham, men tyvärr så var han inte ”hemma” utan på väg framåt för att ingripa. Så det blev en snygg lyra över Garnham och in i maskorna.

ifk-onnekop_003

Hängande och gömda huvuden hos IFK-spelarna efter självmålet.|Foto: Stefan Persson

Det är sådant som händer lite då och då i fotbollsvärlden oavsett vilken nivå det handlar om. Men i den här matchen gav det Önneköp lite extra bränsle och i den 23:de minuten var det dags igen. En skarvning till framrusande spelare och en rundning av chanslöse målvakten Garnham och bollen in i tomt mål. Ridå ner. Uppförsbacken blev helt enkelt för lång och resten av matchen blev en komfortabel transportsträcka för serieledarna.

Men om Viktor Nordholme hade fått en tå på bollen ett par minuter innan självmålet så hade matchen säkerligen tagit en annan vändning. Det är ofta små marginaler i sportens värld.

ifk-onnekop_002

Viktor Nordholme är nära att hinna före målvakten för att sedan få öppet mål.|Foto: Stefan Persson

Det var en nedstämd tränare i IFK, Daniel Green, som mötte upp efter matchen.

– Jag tycker vi håller oss till vår spelplan och det är ju trots allt serieledarna vi möter. Vi gör det bra i 45 minuter, men utan att skapa några egna heta chanser. Tyvärr. Nu har vi en svår bortamatch på lördag mot Spjutstorp och vi måste börja producera framåt om vi ska slippa bottenträsket. I den matchen får vi klara oss utan Kim Madsen som blev utvisad i andra halvlek för olämpligt snack mot domaren.

Lite synd att just Kim Madsen inte kunde hålla tungan rätt i mun, för hans slit på mitten behövs. Nu får Daniel, som är spelande tränare (mittback), stuva om i laget mot svåra Spjutstorp. Å andra sidan så ger nuvarande tabellposition IFK förmånen av att slå ur underläge, vilket ofta kan vara en mental fördel. Låt oss hoppas att så blir fallet på lördag.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]