Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Som väntat i grupp C

Det blev som väntat i den här gruppen även om Kroatien pressade Spanien hårt i den sista matchen. Det var inte förrän i slutminuterna som spanjorerna kunde andas ut. Dessförinnan skulle nog kroaterna haft en straff – kanske två.

En vårdslös tackling av Sergio Ramos på Mario Mandžukić kunde mycket väl gett en straff och tröjdragningen i andra halvlek på nyss nämnde Mandžukić borde gett de röd-vit rutiga en straff.

Håller med Bojan Djordjic i studion när han ifrågasätter varför det finns en extra domare bakom varje mål, när de i stort sett aldrig vågar ta ett beslut mot huvuddomaren. Måste ha varit domarfacket som propagerat för detta nya system i förhoppning om fler arbetstillfällen för sina medlemmar. Vilket det under alla omständigheter har blivit. För ”elitdomarna” åtminstone.

Matchen i sin helhet var en rätt så trist historia, som neutral åskådare, och borde ha blivit den första 0 – 0 matchen i detta EM. Nu när straffarna uteblev. Första halvlek var som vanligt en uppvisning i spanjorernas specialitet – spela kvadraten.

Alla som har lirat själv vet hur jäkla mördande jobbigt det är att på träningen vara den som ska kuta därinne i kvadraten efter bollen. Dessutom med ”uppmuntrande” gliringar från lagkamraterna. Att då behöva utsättas för detta i ett EM, som vissa lag har fått göra när de mött Spanien, kan inte vara annat än en plåga.

Fråga irländarna. I går var det väl inte Irland-klass, för Kroatien är ett så pass mycket bättre lag, men de är oerhört skickliga på att hålla bollen inom laget när det som bäst behövs. Sedan kan det alltid diskuteras om det är så effektivt och ur underhållningsvärde så roligt att titta på. Men de vinner för det mesta så då är det väl ett bra sätt.

Som sagt, spanjorerna levde farligt igår. Detta oberäkneliga kroatiska lag som i andra halvlek succesivt ökade i intensitet och gjorde ett flertal offensiva byten, kunde mycket väl ha snuvat de regerande mästarna på en kvartsfinalplats.

Ska bli intressant att se vem de får möta i kvartsfinalen från Sveriges grupp. Tror att det blir Spanien – Ukraina i kvartsfinal 3 i Donetsk den 23 juni och Frankrike – Italien i kvartsfinal 4 i Kiev den 24 juni. Men helgardera gärna.

Matchfakta:

 

Tack TV4 för införandet av er nya kanal Sport Xtra. Den ger mig mer tid till andra sysslor eftersom jag inte ens har en chans att köpa in mig för 39 – 59 SEK:-/månad.

Så här står det i deras eget utskick. Var är Viasat på den listan? Svårt att komma överens?

Matchfakta:

 

[standings league_id=16]

 
Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]