Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Angående TV4 Sport Extra

Ingen som är sportintresserad har väl undgått nyheten att TV4 startade ytterligare en kanal för en dryg månad sedan.

TV4 Sport Extra (ibland Xtra) heter den och kanalens fotbollschef Emir Osmanbegovic säger så här till Aftonbladet: – Vi valde tidigt att bygga Extra som EM-kanal.

Vidare så säger han: – Det är en ny sportkanal som vi verkligen vill satsa på och då måste vi fylla den med bra innehåll för att leverantörerna ska vilja ha med den i sitt utbud.

På frågan om de inte kunde lagt matchen England – Ukraina i TV4 Sport istället säger han så här: – Vi hade kunnat göra det (visa matchen i TV 4 Sport), men valde tidigt att bygga Extra som EM-kanal jämte fyran. Det känns som att det blir för många kanaler annars.

Jaha, då kan man ju fråga sig varför de valde att ”bygga” en sportkanal till. Sedan kan man ju fråga sig om det är leverantörerna eller annonsörerna som propagerar för bra innehåll. Jag vet. Den ska tydligen vara reklamfri. Det tror jag vad jag vill om. Vänta bara tills de får se effekterna av sitt agerande. Om de inte får in så pass många betalkunder som de kalkylerat med så måste de ju finansiera det på något sätt.

Eller så skjuter moderbolaget Bonnier Euro Holding AB till mer pengar. Det finns att ösa ur från 2010 års vinst på en dryg halv miljard SEK:-. Skulle den vinsten vara förbrukad så får de väl ta av sina tillgångar på närmare 7 miljarder svenska enkronor.

Hur som helst så har massor med människor reagerat negativt ute på nätet. Vissa sidor man kommer in på vill att man ska bojkotta den giriga TV4-koncernen och dess nya betalkanal. Det lämnar jag helt upp till var och en att ha en åsikt om.

Men som jag sagt tidigare på annat håll, jag tycker det är för jäkligt att inte ens alla har möjligheten att kunna köpa in kanalen oavsett hur mycket de vill detta. Viasats kunder t.ex. är helt avstängda från denna möjlighet. Åtminstone än så länge.

Så här ser TV-sändningarna ut för kvartsfinalerna:
Torsdag 21 juni Tjeckien – Portugal, SVT
Fredag 22 juni Tyskland – Grekland, TV4
Lördag 23 juni Spanien – D2, TV4
Söndag 24 juni D1 – Italien, SVT
Kl. 20.45 är starttid för alla matcher i kvarts, semi och final.

SVT och TV4 sänder en semifinal var och vilka det blir bestäms efter kvartsfinalerna. Semifinalerna är den 27 och 28 juni. Finalen den 1 juli sänds av TV4

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]