Fredag, 26 april, 2024 | Dagens namn är: Teresia, Terese |

Supermötet kryssade och Ronaldo målgestade inte

Vilken fantastiskt härlig match Real Madrid och Manchester United bjöd på inne i den väldiga ”grytan” Estadio Santiago Bernabéu i Madrid. Två fina nickmål och massor av positiv anfallsfotboll.

Jag kan absolut förstå kommentatorerna Strömblad / Strömberg som emellanåt nästan går upp i falsett i sina ”snacke-bås”.
Det måste vara oerhört svårt att inte bli påverkad av 80 000 vrålande människor när situationerna uppenbarar sig.

Det var just vad det var många av i gårdagskvällens match mellan dessa giganter. Annars kan det ibland bli lite försiktigt och avvaktande spel när två sådana här kolosser möts i så pass höga sammanhang som en åttondelsfinal.

Men det var väldigt mycket öppna spjäll framåt och Man United visade inte alls den sedvanliga räddhågsenhet som lag brukar göra när de ställs mot de vita inne på Bernabéu. Respekt men aldrig rädsla.

De tog också mycket riktigt ledningen i den tjugonde minuten.

En perfekt slagen hörna av Wayne Rooney hittade skallen på Danny Welbeck som lyckades hålla undan mittbacken Sergei Ramos inne i straffområdet.

Det tog bara tio minuter så svarade Real genom Cristiano Ronaldo med ett ännu mer fantastiskt nickmål, där han upphävde tyngdlagen och hängde länge och högst och nickade in bollen otagbart vid de Gea’s vänstra stolpe.
Grytan fullkomligt kokade över av lycka.

Men redan i sjätte minuten kunde Real tagit ledningen, sedan Ronaldo crossat en boll från höger till vänster, där ytterbacken Fábio Coentrão dök upp och drog på ett skott som alla, inklusive kommentatorerna, trodde skulle gå in.

Men David de Gea i United målet gjorde en fantastisk räddning och lyckades med fingertopparna styra bollen i stolpen. Var själv beredd att plita ner 1 – 0 där.

I matchens 72:a minut hade United ett kanonskott från Robin van Persie, som snett från höger och på nära håll klappade till.
Men Real’s reservmålvakt Diego López (Casillas skadad) svarade för en minst lika svettig räddning som de Gea’s tidigare, när López tippade bollen i ribban.

Det var som sagt en anfallsglad fotboll och väldigt befriad från gnäll och annat tjafs. Ronaldo hade sagt att han inte skulle göra någon målgest ifall han gjorde mål och det löftet höll han.

Det var överhuvudtaget fina scener som utspelade sig efter matchen, då många spelare känner varandra sedan tidigare.

Även Ronaldo och Sir Alex Ferguson sågs krama om varandra och det var på det hela taget en mycket god stämning på Santiago Bernabéu.

Returmötet den femte mars på Old Trafford kommer att bli en riktig rysare. Kan mycket väl gå till förlängning och straffar.