Lördag, 27 april, 2024 | Dagens namn är: Engelbrekt |

PSG har en fot i kvartsfinalen

Det blev en förhållandevis enkel seger för PSG borta mot Valencia. Det kunde faktiskt blivit både tre eller fyra mål sett till chanserna.

Tre skulle det definitivt blivit. Domarteamet, inklusive straffområdesdomaren, valde att blunda för ett tre – noll mål för PSG i andra halvlek.
Chantôme’s mål dömdes bort för offside, trots att bollen solklart kom från en Valenciaförsvarare. Dåligt. Riktigt dåligt.

PSG-spelarna jublar efter 1 - 0 målet|

PSG-spelarna jublar efter 1 – 0 målet|

Brassen Lucas hade ett kanonskott i stolpen redan i den nionde minuten. Minuten senare väggspelade argentinarna Pastore och Lavezzi sig igenom det lite tröga Valenciaförsvaret på ett snyggt sätt som Lavezzi sedan avslutade med ett distinkt skott i mål.

Fortsatt full kontroll av PSG halvleken ut och i 43:e minuten snurrade Lucas upp den spanska högersidan och serverade Pastore en räkmacka snett bakåt och 2 – 0 ledningen var ett faktum.

I andra halvlek startade Valencia lite rappare och tuffare i ett försök att nå ett reduceringsmål.

Men hade trots det svårt att skapa några heta chanser. Nyblivne pappan Mamadou Sakho var suverän som mittback och Alex var tillbaka efter sin skada och tillsammans var de bombsäkra. I 89 minuter.

För i den 90:e minuten släppte de fram en annan mittback, Adil Rami, som är en fransman bördig från ligakonkurrenten Lille OSC och som kom till Valencia 2011. Han fick rinna igenom det tidigare täta Paris-försvaret och stöta in reduceringsmålet. Onödigt.

På övertid kom så det som garanterat blir den stora snackisen bland många fotbollsfans. Zlatan Ibrahimović blir utvisad efter en situation som i min värld är max gult kort.

För det första; han står nästan stilla när han kommer med dobbarna före, för det andra; så hjälper nr 21 Dani Parejo i Valencia till att piska upp domarnas adrenalin genom att låtsas bli träffad av Zlatan i den första situationen, för det tredje; Guardado som i andra situationen blir träffad över högra foten av Zlatans dobbar håller sig för benskyddet på vänster ben, vilket man ser i reprisen som är från rätt sida. Det är inget annat än rent fusk.

Rent förbannat jävla fusk. Har vevat de repriserna om och om igen. Det tycker jag Ola och Rit-Ola i Viasats CL-studio också ska göra. Ni kanske ändrar uppfattning då. Rött borde blivit gult. Fotboll ska väl fortfarande innehålla kampmomentet? Eller ska alla bolltalanger världen över satsa på golf istället.

Lasse Lagerbäck som också satt i studion såg besvärad ut och det tror jag beror på att han inte höll med Wenström och Anderssom om bedömningen på kortets färg.

I 89 minuter kontrollerade Ancelottis manskap händelserna på plan och allt såg perfekt ut inför returen på Parc de Prince den sjätte mars.

Men ett onödigt reduceringsmål och en löjlig varning på Marco Veratti (avstängd nästa match) för lite tjafs med Valencias portugisiske ytterback Pereira och ett rött kort på Zlatan Ibrahimović förändrade förutsättningarna i returen.

Det förändrade även Carlo Ancelottis humör efter matchen. Frida Nordstrand på Viasat rapporterade om en rejält förbannad Ancelotti inne i katakomberna under Estadi de Mestalla.