Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Nu börjar allvaret i den där ”jävla” Champions

Vilken fantastiskt fin TV-underhållning det kan bli och redan har varit den här veckan. MIF Redhawks igårkväll, PSG med Zlatan ikväll och Real Madrid mot Man United i morgon kväll. Thank God för Viasat.

Hockeymatchen i går mellan DIF och MIF blev en riktig rysare på Hovet i Stockholm. Redovisas senare i kortformat. Förhoppningsvis får vi två rysare till idag och imorgon.

I stort sett alla rankar matchen mellan Valencia och PSG till en 50 – 50 match. Hade någon frågat mig för två, tre veckor sedan hade jag nog hållit med.

Men sedan gick världens bäste mittback sönder och även hans mittbackskollega och landsman Alex. Senare kom även en skada på italienaren Thiago Motta, som i mitt tycke nästan är mer skadebenägen än Silva.

Då var jag beredd att ändra oddsen till 70 – 30 i Valencias favör, trots avsaknaden av bra ligaresultat, för man ersätter inte tre sådana spelare hur som helst.

Men ersättarna har gjort det fantastistk bra och det nya centrallåset, med i övriga Europa underskattade Sylvain Armand – Mamadou Sakho, har spelat stabilt och säkert i de matcher jag har sett.
Nu är det dock annat motstånd som väntar så det är lite upp till bevis för PSG och i synnerhet för Armand och Sakho.

IbraCaDaBra |

IbraCaDaBra |


Vår egen Rosengårdexpress, Zlatan Ibrahimović, stormar fram fullständigt obehindrat oavsett vad motståndet heter. Självförtroendet är på topp oavsett om motståndet heter Barcelona FC eller Malmö FF.

Vissa kritiker kallar det arrogans, själv påstår jag att det är en av hans största menatala kvalitéer som spelare. Att alltid tro på sig själv och sitt lag, men ändå hysa respekt för motståndarna.

Värvningen av 20-årige brassen Lucas Moura från São Paulo, artistnamn Lucas, kan visa sig bli en succé. Framförallt för att han inte verkar vara en Robinho/Pato-typ som helst spelar för sina egna stats.

Han har speed och blick för spelet så kan de bara komma överens om hur de ska röra sig i vissa situationer, så kan det bli riktigt bra.
Har svårt och se hur David Beckham ska kunna spela sig in i det här gänget. Lucas, Lavezzi, Pastore, Motta eller Ménez – vem ska han peta?

Blaise Matuidi |

Blaise Matuidi |

Har två personliga favoriter i PSG. Båda är mittfältare och båda får kanske lite väl mycket gula kort.
Men både den 25-årige fransmannen Blaise Matuidi (175cm / 70 kg) och 20-årige italienaren Marco Verratti (165cm / 60 kg) har så mycket hjärta för laget i sitt spel så man blir nästan rörd.

Kolla längd och vikt på Verratti. Det bekymrar inte honom. Han smäller på i ur och skur, ibland över gränsen, men hela tiden med lagets bästa för ögonen. Han är som en ettermyra, redo att strö salt i redan öppna sår.

Samtidigt kan han vara så jäkla iskall med bollen nere i försvaret, så jag tror att Ancelotti allvarligt har funderat på att installera en hjärtstartare nere vid spelarbåsen.

Marco Verratti |

Marco Verratti |

Kan PSG få kontroll på mittfältaren Ever Banega som är född i samma stad som Messi, Rosario i Argentina, och om Zlatan kan vinna kampen mot Valencias fransman i försvaret, två meter långe Adil Rami – även kallad Shrek, då har de en bra chans därnere på gamla Mestalla i Valencia.

Jag tippar 1 – 1 och att Zlatan zlatanerar spanjorerna med ett kanonskott stenhårt upp i det högra krysset. Kan man spela på det någonstans till ett bra odds?

Sedan så är det ”kungamöte” i morgon kväll mellan Real Madrid och Manchester United. Wow. Sicken åttondelsfinal. Ett av dessa storlag åker alltså ut redan i åttondelen.

Oerhört svårtippat och som vanligt i sådana här gigantmatcher så blir det tillfälligheter som avgör.

Jag tippar att flest antal bortamål kommer att avgöra vem som går vidare till kvarten. Men jag tippar inte vem.

Som om inte allt det skulle vara nog så pågår Alpina VM och Skidskytte VM och en massa annat i sportväg.
Om knappt två månader kör de inhemska serierna igång, NHL vevas nästan dygnet runt på några kanaler, Premier League, La Liga, Serie A och Ligue 1. Golf, motorsport (premiär i F1 om en dryg månad), längdskidor, bandy och allt möjligt. Men var tog Curlingen vägen?

Någon som längtar tillbaka till TV-monopolet med två kanaler? Men snälla – kan vi inte införa 48-timmars dygn?

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]