Fredag, 14 juni, 2024 | Dagens namn är: Håkan, Hakon |
 
 

Champions League Drömlag

Med anledning av lottningen till åttondelsfinalerna så fick ambassadören för finalen på Wembley i maj, Steve Mc Manaman (f.d. Liverpool, Real Madrid och Manchester City), frågan om vilket som var en drömelva för honom, baserat på säsongen 2012.

McManamans drömelva ser ut såhär från målvakt till vänsterforward i ett 4-3-3-system.

Iker Casillas – Real Madrid, Philipp Lahm – Bayern München, Gerard Pique – Barcelona, Sergio Ramos – Real Madrid, Ashley Cole – Chelsea, Xabi Alonso – Real Madrid, Andrés Iniesta – Barcelona, Xavi Hernándes – Barcelona, Didier Drogba – Chelsea, Cristiano Ronaldo – Real Madrid, Lionel Messi – Barcelona (Lagtillhörigheten för CL-säsongen 2012).

Steve McManaman 2012|Skärmdump Uefa.com

Steve McManaman 2012|Skärmdump / Uefa.com

Ingen Zlatan och framförallt ingen Thiago Silva, men mycket spanjorer. Jag påstår ingenting men säg så här; har spelat i Real Madrid och delvis boende i Bay of Palma som ligger söder om Palma de Mallorca. Gifte sig med sin Victoria Edwards 2002 i Palma Cathedral, Mallorca. Kanske lite väl röd-gula glasögon och då menar jag inte skånska sådana.

För mig går Silva in i vilken världselva som helst och det är t.o.m. större än Uefa Champions League. Eller hur? En bättre, mer komplett och mer elegant spelande mittback har vi väl sällan skådat på fotbollens världsarenor.

Och visst hade det varit häftigt att få se vad Messi, Ronaldo och Ibra hade kunnat uträtta tillsammans. Om de hade kunnat underordna sig varandra förstås.

McManamans drömelva ingår i en omröstning på Uefa.com som du hittar här. Där finns det fler drömelvor av bl.a. Van Nistelrooy, Mendieta, Bonhof och Lippi.

Intressant att kunna konstatera att det har tydligen stor betydelse var man kommer ifrån och var man tidigare verkat.

Rainer Bonhof är nu vice president i sin gamla klubb Borussia Mönchengladbach och i hans elva finns det gott om Bundesligaspelare. Inte mindre än fem stycken spelar där och t.ex. Dortmunds polack Lewandowski går före både Ronaldo och Zlatan.

Marcello Lippi har fyra stycken Juventusspelare med. Konstigt? Nä, han var manager i klubben 1994 – 1999 och 2001 – 2004. Vidare så var tre av hans spelare i drömelvan med och förde Italien till världsmästare 2006 när han var manager (Buffon, Barzagli, Pirlo).

Så man får ta det med en nypa salt och ett gott humör. Även du kan rösta på din drömelva. Det går bra t.o.m. klockan 12.00/CET den 4 januari 2013.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]