Tisdag, 16 juli, 2024 | Dagens namn är: Reinhold, Reine |
 
 

Det förväntade raset i Madrid

Det var på något sätt ett förväntat målras Malmö FF råkade ut för igår i Madrid. Man har sett det hända förr när ”underdogsen” överpresterar inledningsvis, för att sedan få en käftsmäll så att man ramlar ner på jorden igen. Ett hårt fall. Väldigt hårt i andra halvlek igårkväll.

MFF stod emot bra de första fyrtiofem minuterna. Det farligaste Atlético hade i första halvlek var efter en solklar offside på matchens lirare, fransmannen Antoine Griezmann, som tack lov dundrade bollen i ribban.

Magnus Eriksson hade en giftig frispark på övertid i första halvlek|: Viasat

Magnus Eriksson hade en giftig frispark på övertid i första halvlek.|: Viasat

Men den sista kvarten ökade man bolltempot en aning och fick genast ett litet, men dock klart, övertag på di blåe. Förmodligen fick spanjorerna sig en liten uppsträckning i pausen av den dynamiske tränaren, argentinaren Diego Simeone.

Man startade andra halvlek med ett ännu högre passningstempo som fickk MFF:s vänstersida att se ut som juniorer. Trots att Ricardinho fyllde 30 år i september. Han och Emil Forsberg hade uppenbara problem med defensiven när det började gå lite snabbare.

Början på raset i Madrid - tre insläppta på en kvart.|: Viasat

Början på raset i Madrid – tre insläppta på en kvart (48:e – 63:e minuten).|: Viasat

Det var också från den kanten första målet kom tre minuter in i andra halvlek efter en lite onödig bjudning av en MFF:are (tror det var Ricardinho). Han hade i ett tidigare läge möjligheten att rensa undan, men skulle spela snyggt och stod för en kännbar felpassning med mål som följd.

Visst, Atlético Madrid var bra i andra halvlek, men de fyra första målen kunde faktiskt undvikits med ett lika aggresivt MFF som tidigare. Det femte var också onödigt eftersom man hade turen att kanonskottet tog i stolpen. Men sedan får ändå samma spelare ta returen strax innanför straffområdet. Slappt försvarsspel.

Men då var matchen givetvis avgjord sedan länge. Den dog i den 63:e minuten med Griezmanns 3 – 0 mål. Det målet var det svåraste att värja sig emot. Det är en snabb och teknisk lirare den där Griezmann.

1 – 0; blev till slut ett riktigt snyggt mål, men som sagt, kunde ha undvikits med en hederlig gammal rensning i ett tidigare läge.

2 – 0; man får aldrig släppa en spelare som Mandžukić på det sätt som Erik Johansson gjorde framför mål. Man måste ligga före en sådan tuff ”tungviktare”.

3 – 0; tja, ”kapa” den lille liraren utanför straffområdet med en uddlös frispark som följd – nä, skämt åsido, han var matchens lirare för mig (men inte för UEFA – det blev Koke).

4 – 0; MFF hade förmodligen inte läst på läxan angående lagkapten Diego Godín’s nickförmåga, eller så hade man inte orken i den 87:e minuten och ett 0 – 3 underläge.

5 – 0; Helander ska rensa undan stolpreturen men missar bollen med en rejäl rundpall, fokus var inte på topp just då men är det förhoppningsvis om två veckor i Malmö (tisdag 4 november).

Besviken Hareide: -det här var inte bra! Men du Åge, fortsätt läs nedanför.|: Viasat

Besviken Hareide: – Det här var inte bra! Men du Åge, fortsätt läs nedanför ⇓.|: Viasat

Hörni, en sak till. Om den här trenden ska hålla i sig i grupp A med idel hemmasegrar (den enda gruppen av de åtta), så slutar ju alla lagen på nio poäng. Då blir gruppen historisk som den jämnaste någonsin i Champions Leagues historia.

Så MFF kan ju börja med att peta in ett mål och hålla nollan mot Atlético Madrid i nästa omgång. Sedan gör man samma sak och slår Juventus hemma med 1 – 0 av bara farten och har sina nio poäng.

Då är det dags att bryta den där trenden och som första lag i gruppen vinna en bortamatch nere i Pireus mot Olympiacos. Peta in ett mål och håll nollan. Hur svårt kan det va’!

Det behövs bara tre mål framåt på tre matcher och så får försvaret se till att uppträda som ett betongblock. Ett riktigt tungt skånskt betongblock. Oavsett var man kommer ifrån.

Då står man där som gruppvinnare på tolv poäng och med en massa extra miljoner i bagaget till spelarköp under vintern. Man får även en ”lättare” lottning till åttondelsfinalen i februari.

Det blir en extra tuff vinterträning grabbar.

Om inte om hade varit.


GRUPP A

Atlético Madrid 5 – 0 Malmö FF

Matchfakta

Målen Gult kort Rött kort
48) 1 – 0, Koke 45+2) Diego Godín, Atlético
61) 2 – 0, Mario Mandžukić 68) Erik Johansson, Malmö FF
63) 3 – 0, Antoine Griezmann 72) Markus Rosenberg, Malmö FF
87) 4 – 0, Diego Godín
90+3) 5 – 0, Alessio Cerci
Matchstatistik
396 – 303
Bollinnehav % Skott på mål Skott utanför Hörnor Frisparkar emot Passningar Rätt
55 – 45 9 – 4 14 – 3 11 – 2 10 – 15 445 – 349
Rättskiparna
Domare Assisterande domare 1 Assisterande domare 2
Matej Jug (SVN) Matej Žunič (SVN) Bojan Ul (SVN)
Åskådarna
Publik Arena TV bolag
34 502 Estadio Vicente Calderón, Madrid (ESP) Viasat TV6
Man of the Match

koke_atletico


6. Koke, (mf) Atlético MadridLaguppställningar
Atlético Madrid Malmö FF
1. Miguel Ángel Moyà (GK) 25. Robin Olsen (GK)
2. Diego Godín (C) 3. Anton Tinnerholm
3. Guilherme Siqueira 4. Filip Helander
4. Mario Suárez 6. Markus Halsti
6. Koke 7. Magnus Eriksson ⇒ 87
7. Antoine Griezmann ⇒ 72 8. Enoch Adu
9. Mario Mandžukić ⇒ 77 9. Markus Rosenberg (C)
10 Arda Turan ⇒ 68 20. Ricardinho ⇒ 90+1
17 Saúl Ñíguez 21. Erik Johansson
20 Juanfran 24. Isaac Kiese Thelin
23 Miranda 33. Emil Forsberg ⇒ 66
Bänken
13 Jan Oblak (GK) 27. Zlatan Azinovic (GK)
8. Raúl García ⇐ 68 11. Simon Thern ⇐ 87
11. Raúl Jiménez 14. Simon Kroon ⇐ 66
18. Jesús Gámez 15. Pawel Cibicki
21. Cristian Rodríguez ⇐ 72 18. Johan Hammar
22. Alessio Cerci ⇐ 77 26. Agon Mehmeti
24 José María Giménez 32. Pa Konate ⇐ 90+1
Coach
Diego Simeone (ARG) Åge Hareide (NOR)

 

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]