Torsdag, 25 april, 2024 | Dagens namn är: Markus |

Klart märkbart att det var sista omgången

De sexton slutspelsklara lagen är nästintill de förväntade. Men det kostade mycket blod, svett och tårar för några innan de kunde andas ut.

För vissa hjälpte det inte hur mycket blod eller svett man offrade – det blev bara tårar ändå. Som för den gamla damen från Turin – Juventus – som lite sensationellt får nöja sig med spel i Europa Leauge. Snuvade på slutspelsplatsen av turkiska Galatasaray.

I den uppskjutna matchen från i tisdags så kunde holländaren Wesley Sneijder på onsdagseftermiddagen avgöra för turkarna i den 85:e minuten med matchens enda mål.

Det får väl betraktas som den största överraskningen i årets gruppspel. En liten överraskning är också att inte gamla pålitliga Porto går vidare från grupp G. Den platsen snuvades de på av ryska Zenit.

Ett gammalt storlag som var illa ute var Milan i hemmamötet mot Ajax. Milanesarna fick Montolivo utvisad redan i den 22:a minuten och fick absolut inte förlora.

Då hade de gjort Juve sällskap till Europa Leauge vilket hade varit katastrof för italienska Serie A, då även Napoli åkte ut. I så fall inget italienskt lag i åtttondelsfinalerna.

Men Milan krigade på resten av matchen och klarade 0 – 0 och höll rent framför Abbiati i målet, samtidigt som de var mästare på att få tiden att gå. På alla möjliga sätt.

Mario Balotelli var helt plötsligt väldigt lätt att få omkull. Varje avblåsning tog mycket tid i anspråk, men så är det tyvärr i den internationella fotbollen.

Milan kan tacka Balotelli för hans kvittering i den fjärde övertidsminuten i bortamötet mot Ajax den 1 oktober. Holländarna tar ledningen i den 90:e minuten men tappar två viktiga poäng och ett avancemang i den 94:e.

Ett italienskt lag att tycka lite synd om är Napoli. Man blir historiska som det första lag att samla ihop tolv poäng utan att lyckas gå till slutspelet. Surt sa räven.

I går hade det behövts ett mål till i hemmamötet mot Arsenal eller att inte Grosskreutz hade avgjort för Dortmund i den 87:e minuten mot Marseille eller ett färre insläppt mål i bortamötet mot Arsenal eller om inte om hade varit.

För övrigt märktes det att mycket stod på spel. Det var tända spelare överlag som ibland gick lite över gränsen gentemot vad domarna kunde tillåta.

I den här sista omgången av gruppspelet delades det ut 84 gula och nio röda på sexton matcher. I förra omgången delades det ut 64 gula och 3 röda på sexton matcher.