Måndag, 27 maj, 2024 | Dagens namn är: Beda, Blenda |
 
 

Inför Champions League 8-dels lottningen

Glöm nu inte lottningen i morgon, måndag 16 december, 12.00 – 12.30 på Viasat Fotboll. Vilket lag ska Zlatan och hans kompisar i PSG få i åttondelsfinalen.

Matcherna spelas den 18/19 och 25/26 februari med returmöte den 11/12 och 18/19 mars. Alltså två matcher per kväll på TV:n istället för åtta. Lite lättare att välja. Kanske.

Gruppsegrarna kan inte mötas och likaså kan inte ettan och tvåan från samma grupp lottas mot varandra. Vidare får inte lag från samma land mötas. Inte förrän i kvartsfinalen, då det är fri lottning.

Gruppetta Land fotboll Grupptvåa Land
Manchester United FC England Bayer 04 Leverkusen Tyskland
Real Madrid CF Spanien Galatasaray AŞ Turkiet
Paris Saint-Germain FC Frankrike Olympiacos FC Grekland
FC Bayern München Tyskland Manchester City FC England
Chelsea FC England FC Schalke 04 Tyskland
BV Borussia 09 Dortmund Tyskland Arsenal FC England
Club Atlético de Madrid Spanien FC Zenit Ryssland
FC Barcelona Spanien AC Milan Italien

Som synes ett rätt så intressant lottningsläge med fyra tyska lag (2 ettor och 2 tvåor), fyra engelska lag (2 ettor och 2 tvåor), 3 spanska lag (3 ettor) och sedan ett lag från fem olika länder.

Endast ett av tre Serie A lag överlevde gruppspelet och det var Milan. Så varför inte lottas mot Zlatans PSG. Han brukar ju inte gå igenom en CL-säsong utan att ha mött ett lag som han har spelat i.

Kan tänka mig att det framförallt är tre lag bland grupptvåorna som ingen gruppetta vill möta redan nu. Manchester City, Arsenal och Milan bildar nog ingen favorittrio bland gruppettorna.

Jag ska ge mig på något jag aldrig gjort förut. Ska tippa hur utfallet blir i lottningen i morgon. Börjar med Grupp A ettan Manchester United.

Mitt tips:

Manchester United FC fotboll FC Zenit
Real Madrid CF fotboll Arsenal FC
Paris Saint-Germain FC fotboll AC Milan
FC Bayern München fotboll Galatasaray AŞ
Chelsea FC fotboll Bayer 04 Leverkusen
BV Borussia 09 Dortmund fotboll Olympiacos FC
Club Atlético de Madrid fotboll FC Schalke 04
FC Barcelona fotboll Manchester City FC

Fan tro’t. Om jag skulle råka ha en extrem synsk förmåga och tipset slår in så skulle det innebära lite av en katastroflottning för åtminstone sex av lagen.

Tre av lagen Real Madrid, Arsenal, PSG, Milan, Barcelona eller Manchester City skulle försvinna redan innan kvartsfinalerna. En del av de andra lagen skulle nog inte gråta om det blir så.

Men Europa har ju mer än åtta riktigt bra lag, så givetvis måste några av dem mötas redan i åttondelsfinalerna. Det har hänt förr.

Bookmark and Share
 
 
Om Simrishamnsbladet
Om Copyright
Sidfot kolumn 3

[redigera innehåll från kontrollpanelen]

Sidfot kolumn 4

[redigera innehåll från kontrollpanelen]