Torsdag, 28 mars, 2024 | Dagens namn är: Malkolm, Morgan |

Sverige vann VM-premiären i innebandy

Innebandy-VM i Göteborg inleddes under lördagen och favorittippade Sverige startade sin jakt mot guld med en seger mot Lettland. Till slut blev det 11-2 till svenskarna.

Redan efter tolv minuter stod det 5-1 till Sverige. Framför allt var det Sveriges utlandsproffs Kim Nilsson som briljerade. Nilsson hade inför matchen gjort 98 poäng i landslagströjan. Mot Lettland gjorde han tre mål och en assist och kom alltså över den magiska 100-poängsgränsen.

– Det är skönt så klart att det släpper i första matchen mot Lettland. Det är många som har haft förväntningar och även jag. Vi gör två riktigt bra perioder, säger han.

De svenska fansen, 7528 personer, lyfte Scandinavium och såg till att heja fram spelarna. Något som gillades av Nilsson.

– Det är underbart. Det är precis som det ska vara i en VM-premiär, sa Nilsson.

Innan den tredje perioden ens hade börjat hade svenskarna punkterat matchen med slutresultatet 11-2. Tredje perioden blev inte ens ett träningspass för blågult.

Sverige jublar efter mål mot Lettland.  : Per Wiklund

Sverige jublar efter mål mot Lettland.| : Per Wiklund

På söndag kl 15:15 möter Sverige Tyskland i den andra gruppspelsmatchen. Tyskland förlorade sin första match mot Finland med 9-2.