Lördag, 27 april, 2024 | Dagens namn är: Engelbrekt |

Skillinge brukade allvar i en halvlek

SIF spelade propagandafotboll i 45 minuter. Sedan kom pausen, tyvärr.

Efter tolv minuter var jag beredd att skriva ”hur mycket ska det här bli”. Som tur var gjorde jag inte det – så jag slapp använda delete-knappen.

Så här såg det ofta ut i första halvlek. Spel i samma straffområde.|Foto: Gerd Persson

Men ett mycket snyggt första mål av Jonas ”Taggen” Andersson efter åtta minuter och ett lite turligt 2-0 mål av Jens Ask i tionde minuten, plus ett antal chanser till och samtidigt spel mot ett mål, så var det befogat med en sådan kommentar.

Sedan kom spelet av sig en stund efter att Skurup reducerade i den trettonde minuten. Lika överraskande som en snöflinga i juli fick de chansen att överlista Jonas Nilsson i SIF-målet. Jonas var på bollen men kunde inte styra den utanför. Knappast välförtjänt, men likafullt en reducering.

Spelövertaget för SIF planade ut och i 24:e minuten var det mycket nära en kvittering för Skurup. Bollen var på väg in i öppet mål, men en grönvit spelare (tror att det var Martin Boman) kom med det utsträckta benet i grevens tid och räddade ett givet mål. Åtminstone från den position jag befann mig i.

Johan Åkesson, från Lunds BK, skulle förstärka vilket div. 5 lag som helst.|Foto:Gerd Persson

Det var väckarklockan som behövdes tydligen. Resten av halvleken var de grön-vita totalt överlägsna och kunde gjort både sex och sju mål. Nu stannade det vid fem och en äkta hat-trickare blev det också.

Alla lag behöver en målskytt av rang och i Skillinge brukar det vara Stefan Pettersson. Så också idag.

Han gör 3 – 1 efter fint förarbete av hemvändande Skillinge-sonen Johan Åkesson och Andreas Lönnborn på högerkanten. 4 – 1 gör han efter ett minst lika fint förarbete av Jonas ”Taggen” Andersson på högerkanten som han avslutar med att lyfta in den i närmsta kryss. Sedan avslutar han ”lekstugan” i den 39:e minuten med att slå in en straff till 5 – 1 efter att själv ha blivit fälld. Game – Set – Match för SIF, eller?

Stefan Pettersson gör 5 – 1 på straff – säkrare än vad bilden säger.|Foto: Gerd Persson

Nja, matchen var så gott som punkterad. Borde varit det åtminstone. Men ni vet alla de där klyschorna ”bollen är rund och allt kan hända” o.s.v. Det började tyvärr stämma in på andra halvlek. Alla som självt har spelat vet hur svårt det kan vara att ha en solklar ledning. Hur konstigt det än låter så är det så. Boven i dramat stavas allt som oftast – inställning.

Tränaren i Skillinge, Patrik Magnusson, säger så här:

– Det kan lätt bli så här med en så stor ledning i paus. Det är inte mycket att säga om det. Riktigt orolig blev jag dock inte, även om de får två mål p.g.a. vår dåliga attityd i försvarsspelet.

– De har visserligen ytterligare två frilägen men vi har också chanser. Samtidigt kändes det som att vi hade minst en växel till att lägga in om det skulle behövas.

– Marcus Nilsson på inre mittfältet förtjänar överbetyg för sitt slit och sin inställning. Vilket han även utförde i den andra halvleken när många andra stod stilla och försökte spela boll. Detsamma gäller för Linus Jensen. Sedan kan man ju inte undvika ett beröm till Stefan Pettersson för sina tre mål.

Det väntar tuffa matcher för Skillinge framöver och det kan bli tufft att nå kvalplats, helst då andra platsen. För då får man favören av hemmaplan i en enkelmatch mot ett tredjeplacerat lag i femman.

Närmast väntar seriesuveränen Sjöbo (b), Blentarp (h), Lövestad (b), och den då säkert mycket betydelsefulla matchen mot Öja FF. Nio poäng där och det ser bra ut för de grön-vita.