Fredag, 26 april, 2024 | Dagens namn är: Teresia, Terese |

IFK har inlett höstsäsongen bra

Efter de fyra första omgångarna i våras hade IFK Simrishamn tre oavgjorda och en förlust. De fyra första omgångarna nu i höst har varit bättre.

Fyramålsskytten Mikael Lindström tar emot nr 15 Suad Mujkovic’s gratulationer.|Foto: Stefan Persson

Två vinster, en oavgjord och en förlust och förlusten kom i kommunderbyt borta på Kvarnvallen mot S:t Olof.

Vinsten i går mot Smedstorps IF var ännu en välbehövlig trepoängare i den hårda kampen om att slippa ett återkval för att bli kvar i sexan.

Matchen avgjordes i den första halvleken genom tre mål av Mikael Lindström – ett äkta hat-trick alltså – samme man gjorde även ett mål i andra halvlek när han fastställde slutresultatet till 5 – 1 i den 80:e minuten.

Fyramålsskytt minsann och han har svarat för fem av IFK:s sex senaste mål. Snacka om målform. Men Simrishamn behöver alla målskyttar man kan få tag på, för närmast väntar seriens tvåa Önneköp (b) och trean Spjutstorp (h) och det är absolut inga lätta matcher.

Men några poäng där behövs nog, för efter det så väntar FC Österlen (b) och sedan avslutas serien för IFK:s del med två kommunderbyn. Gröstorp (b) och Kivik (h). Ett, som jag ser det, rätt så tufft program.

Suad Mujkovic håller sig framme men får se bollen rulla förbi målet.|Foto: Stefan Persson

Matchen igår blev väl aldrig den kamp man kanske trodde på förhand. IFK åkte på en snöplig 0 – 1 förlust i våras mot Smedstorp, men tog en gruvlig revansch på lördagseftermiddagen på Korsavads fina gräsmatta.

Stundtals rullar de vit-blå boll ganska bra och vinner mark med bra löpningar – men – det skulle kunna vara ännu mer energi i spelet för det känns som att kapaciteten finns där för spel på högre nivå.

Dags att ta fram det nu inför den tuffa avslutningen av serien. Inte ska väl staden Simrishamns fotbollsstolthet, IdrottsFöreningen Kamraterna ramla ner i sjuan. Det är de alldeles för bra för, men man måste spela sig till det också.

Det tror jag de har gjort när vi står där med långkalsongerna på och summerar serien söndagen den 7 oktober kl. 17:oo. Låt oss hoppas att alla fem Simrishamnslagen i div. 6 Sydöstra klarar sig kvar.